okt 162020
 

Voor Viswedstrijden Hsv Kennemerland geldt dan ook komende 4 weken geen wedstrijden, helaas maar waar. Het is zwaar balen van juist wedsrijdvissen vind buiten plaats volkomen veilig en op ruime afstand van elkaar. Het is helaas niet anders en zodra het mogelijk is komen we met een aangepast wedstrijdprogramma als wedstrijdcommissie Zoet. Verder mogen we blij zijn dat we wel kunnen blijven vissen en genieten van onze pracht sport.

Coronamaatregelen fors aangescherpt

Dinsdag 13 oktober heeft het kabinet verscherpte maatregelen aangekondigd om het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Deze maatregelen gaan in op 14 oktober om 22.00 uur en gelden voor de duur van vier weken. De basisregels blijven hetzelfde: minimaal anderhalve meter afstand houden tot elkaar, zoveel mogelijk thuisblijven (zo min mogelijk reizen) en hygiëneregels in acht nemen. De aangescherpte maatregelen betreffen ook de sportvisserij.

 Geen viswedstrijden

De nieuwe maatregelen betekenen voor de sport dat iedereen vanaf achttien jaar alleen mag sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan vier personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Dit geldt ook voor alle viswedstrijden van lokaal tot landelijk.

Sportvisserij Nederland cancelt voor de komende vier weken alle wedstrijden. In de komende vier weken wordt bekeken of er dit jaar nog landelijke viswedstrijden door kunnen gaan. Voor de jeugd tot achttien jaar gelden uitzonderingen. Binnen verenigingsverband (dus niet tegen andere verenigingen) kunnen wel onderlinge viswedstrijdjes en andere activiteiten worden georganiseerd. Over sport en corona is meer te lezen op nocnsf.nl

 

Sorry, the comment form is closed at this time.