Vliegvissen

 

                                                                         

In het mededelingenblad van HSV ’t Karpertje, augustus 1984 staat de oproep: “Vliegvissers of zij die dit willen gaan doen, neem even contact op met Arie de Reus in verband met een eventuele cursus vliegbinden”. Zes jaar later is het zover: Arie start thuis met drie deelnemers de vliegvisafdeling die in 1993 onder de naam Vlieg Vis Afdeling Kennemerland (VVA Kennemerland) zich aansluit bij de Vereniging van Nederlandse Vliegvissers (VNV). De avonden staan in het teken van het vliegvissen met de nadruk op het aanleren van het binden van kunstvliegen.

De belangstelling neemt toe en de club moet op zoek naar een grotere lokatie. Zaaltjes van Café Eindspurt, sporthal De Walvis, het FNV-kantoortje aan de Dommelsingel en het Wijkermeercentrum in Velsen-Noord passeren de revue als de vereniging in 1994 eindelijk over een “eigen” clubgebouw kan beschikken.

Activiteiten

Tot op de dag van vandaag komen we vanaf september op de maandagavond (tweewekelijks) bijeen in het clubgebouw aan de Hoflanderweg 13A te Beverwijk. De avonden worden gevuld met het binden van verschillende soorten vliegen en het uitwisseling van ervaringen. Op sommige avonden vertonen we DVD’s van visavonturen, we nodigen een andere vliegvisser uit die ons iets vertelt over zijn ervaringen of iemand geeft een demonstratie hoe een vlieg te binden. In de zomerperiode wordt er een competitie gevist, wie de meeste vissen vangt is winnaar.

Sorry, the comment form is closed at this time.